Ferrari: Z novim motorjem smo tik za Mercedesom in Red Bullom

1

Pri Ferrariju so po koncu dirkaškega vikenda v Turčiji zelo zadovoljni, saj je nedeljska dirka prikazala ves potencial novega motorja. S prikazanim je zelo zadovoljen tudi šef moštva iz Maranella Mattia Binotto.

Charles Leclerc je na dirki za VN Turčije brez težav sledil Mercedesu in Red Bullu, medtem ko se je njegov moštveni kolega Carlos Sainz, ki je dirko začel z začelja, uspel kljub ponesrečenemu postanku v boksih prebiti vse do osmega mesta.

“Pogonski agregat deluje dobro. Trenutno nam daje nekaj prednosti. To smo videli tako v kvalifikacijah kot tudi na dirki. Carlos je veliko prehiteval, pri čemur mu je zagotovo pomagal nadgrajeni pogonski agregat,” je Binotto, ki v Turčiji ni bil prisoten, dejal preko video klica v pogovoru za Sky Sports F1. Italijan kljub temu meni, da napredek ne sme zavesti ekipe in navijačev.

“Mislim, da moramo biti realni. Približali smo se najboljšim, a še vedno so pred nami. Z novim motorjem smo tik za Mercedesom in Red Bullom. To je pomembno, saj lahko sedaj na vsaki dirki pogledujemo proti stopničkam.”

Je novi Ferrarijev motor res tako močan? “Ne želim razkriti natančnih podatkov”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Ta elektro motor in baterija je prava mala revolucija v F1 v hibridni dobi in ferrari to zelo dobro skriva.