“Če Hamilton ne bi zapeljal na postanek, bi se ob koncu dirke s Sainzem boril za osmo mesto”

0

Lewis Hamilton je bil po VN Turčije kritičen do svoje ekipe, saj ga je ta nekaj krogov pred koncem preventivno poklicala v bokse, kljub temu da je sam želel dirko odpeljati brez postanka. Sedaj, ko so se strasti pri Mercedesu pomirile, Andrew Shovlin pojasnjuje, da moštvo ni imelo druge izbire.

Med dirko je nekaj časa kazalo, da bo Hamilton VN Turčije končal celo na tretjem mestu tik za Verstappnom, vendar so se pri Mercedesu odločili, da ga preventivno pokličejo v bokse. Britanec je tako padel na peto mesto, zaradi česar je med in po dirki večkrat izrazil nezadovoljstvo nad strategijo in prepričanje, da bi lahko dirko odpeljal brez postanka.

“Če bi se pnevmatike v trenutku, ko smo ga poklicali v bokse, stabilizirale in se do cilja ne bi več obrabljale, bi Lewis padel za Sergia, a ostal pred Charlesom. Toda ta scenarij ne predvideva dodatne obrabe, medtem ko je bilo jasno, da se pnevmatike hitro slabšajo,” je v pogovoru za Motorsport.com dejal Shovlin.

“Po dirki smo naredili izračun, pri katerem smo upoštevali degradacijo, ki smo jo videli pri Estebanu, saj je bil edini, ki je dirko zaključil z zgolj enim postankom. Na podlagi teh podatkov lahko ugotovimo, da bi se Lewis boril za zadnja mesta v deseterici. Če ne bi zapeljal na postanek, bi se ob koncu dirke verjetno s Sainzem boril za osmo mesto.”

Hamilton: V bokse bi morali prej, ali pa sploh ne

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje