Bottas: Matematika pravi, da lahko teoretično še vedno osvojim naslov

1

Čeprav je verjetnost, da bi letošnji naslov prvaka Formule 1 pripadel Valtteriju Bottasu, je Finec odločen, da se ne bo predal vse dokler, bo imel vsaj teoretične možnosti za končno slavje.

Bottas je s prvo zmago v letošnji sezoni, ki jo je dosegel na zadnji dirki v Turčiji dobil nov zagon, Finec pa šest dirk pred koncem v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zaseda tretje mesto.

Čeprav finski dirkač, ki bo ob koncu sezone zapustil Mercedes in se preselil k Alfi Romeo, za vodilnim Maxom Verstappnom zaostaja za velikih 85 točk, pa se ne namerava predati vse dokler, bo imel vsaj teoretične možnosti za končni uspeh.

“Teoretično imam še vedno možnosti in dokler obstaja matematična verjetnost, ne bom odnehal,” je povedal za Motorsport.com. “Če pa že ne morem biti prvak, naj bo to Lewis.”

“Kot sem rekel pred nekaj tedni, je glavni poudarek še vedno na tem letu,” je dodal. “Imamo veliko nalogo, ki jo moramo rešiti kot ekipa in glavo moram držati na pravem mestu.”

Voznik F1 medicinskega avtomobila bi lahko zaradi zavračanja cepljenja ostal brez službe

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

156 TOČK

Do konca tega prvenstva je na razpolago še 156 točk, skupno s tistimi za najhitrejši krog na dirki, ko bi se le vmešal v boj za svetovnega prvaka, ko bi mu to z veliko sreče le uspelo, pa ne bi bil edini svetovni prvak v Formuli 1, ki v naslednjem letu prestopi v drugo moštvo…