Villeneuve: Verstappna so kaznovali, ker je pristal na Hamiltonovi glavi

0

Medtem ko britanski analitiki za nesrečo z Lewisom Hamiltonom v glavnem krivijo Maxa Verstappena, je Nizozemec dobil podporo s strani svetovnega prvaka Formule 1 iz sezone 1997 Jacqeusa Villeneuvea.

Kanadčan je prepričan, da je šlo za običajen dirkaški incident, po njegovem mnenju pa je kazen treh startnih mest, ki so jo komisarji za trčenje prisodili Verstappnu neustrezna.

Villeneuve je za italijanski Corriere.it povedal:

“Max je bil agresiven. Lahko bi odrezal šikano, potem pa bi se moral odreči svojemu mestu. Lewis bi lahko dal deset centimetrov več prostora, vendar je hotel ostati spredaj. Gre torej za namene. Ne moreš nekoga kaznovati in misliti, da je bil nameren trk, medtem ko je do stika prišlo nekaj metrov pred trenutkom,” je prepričan svetovni prvak iz leta 1997.

”Izrekli so mu kazen, ker je Red Bull končal na Hamiltonovi glavi. Torej je dobil kazen za posledice in ne za dejanja, medtem ko vedno pravijo, da posledica ne sme šteti. Verstappen je vedno zelo agresiven, toda s Hamiltonom je še bolj agresiven. Potem, ko postavite ta dva skupaj v kot, začneta pretiravati. Toda ti trenutki so del formule 1. Če za to vsakič začnete deliti kazni, potem ne bodo nikoli več dirkali, ker si ne bodo upali prehitevati.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje