V Silverstonu stekla gradnja nove tovarne Aston Martin

0

Lawrence Stroll je ekipo Force India odkupil med sezono 2018, ko se je ta bljižala bankrotu. Za dve leti se je ekipa preimenovala v Racing Point, sedaj pa prevzela smaragdno-zeleno Aston Martina. Stroll je v ekipo vložil veliko, tudi v gradnjo nove tovarne, ki bo kanadskega mogotca obremenila za dobrih 200 milijonov evrov. Pandemija je začetek gradnje nekoliko zamaknila, vendar danes je le-ta vendarle stekla.

Tovarna bo zrasla poleg že obstoječega poslopja kjer ekipa domuje sedaj – zgrajenega ob vstopu ekipe v najelitnejši razred motošporta leta 1991 kot Jordan. Dela naj bi bila zaključena pozno prihodnjega leta ali v zgodnjih mesecih leta 2023. Zračni tunel, ki bo zahteval najkompleksnejša dela pa naj bi zagon dočakal v drugi polovici omenjenega leta.

“Nova tovarna odraža ambicije narediti iz te ekipe prvaka. Z navdihom spremljam, kako se ekipa arhitekturno in organizacijsko spreminja in verjamem v doseg naših ambicij.”

Stroll je pred nekaj meseci dejal, da je cilj ekipi dobiti konstruktorski del prvenstva v naslednjih petih letih. Če bo ekipa spremembo pravil v prihodnji sezoni dobro izkoristila, se napoved morda lahko celo uresniči.

“Vsaka stavba je reprezentacija delavcev znotraj nje in ponosen sem, da jim lahko ustvarimo nov dom v katerem lahko zmagujemo skupaj.”

Končne hitrosti: Vettel v Monzi preko 360 km/h

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje