V prihodnji sezoni bodo ekipe morale zagotoviti priložnost tudi “mladim dirkačem”

0

V zadnjih nekaj letih smo videli veliko dirkačev, ki so blesteli v Formuli 2, vendar niso nikoli dobili priložnosti se dokazati v najelitnejšem razredu motošporta. Vseh deset ekip bo v prihodnji sezoni moralo zagotoviti “mlademu dirkaču” določeno število prilžnosti na prostih teningih, pravi generalni direktor Formule 1 Ross Brawn.

“Vsaka ekipa bo v prihodnji sezoni morala dati priložnost mlademu dirkaču. Zelo smo previdni pri definiranju kaj pomeni “mladi dirkač.”

V letošnji sezoni so le Williams, Alfa Romeo in Alpine zagotovili vsaj enemu “zelencu” udeležbo na prvem prostem treningu dirkaškega vikenda.

“V zadnjih letih smo videli veliko izjemnih mladih dirkačev – Leclerc, Verstappen, Russell. Dvomim da nam manjkajo tile, vendar menim, da manjka nekaj priložnosti.”

Callum Illot – dirkač Ferrarijeve dirkaške akademije – je v lanski sezoni za 15 točk izgubil prvenstvo Formule 2 proti Micku Schumacherju, vendar sedeža zanj v letošnji (in kot kaže tudi v prihodnji) ni. Podobna usoda čaka trenutno vodilnega Avstralca iz Melbourna in aktualnega Formula 3 prvaka Oscarja Piastrija, kateremu sedež bo kot kaže ukradel Guanyu Zhou, ki s seboj prinaša zajeten kup sponzorskih sredstev.

Zadnji prosti sedež v F1 bo najverjetneje zasedel Guanyu Zhou

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje