Stewart ostro: Verstappen se mora še veliko naučiti

0

Jackie Stewart je po ogledu dirke za VN Italije v Monzi kritično spregovoril o Maxu Verstappnu. Legendarni dirkač Formule 1 je prepričan, da Nizozemec še vedno ni dozorel in da se mora še veliko naučiti.

Verstappen in Lewis Hamilton sta po trčenju v prvi šikani 26. kroga dirko za VN Italije končala v pesku. Komisarji so za “bolj krivega” spoznali Nizozemca, ki je tako prejel kazen pribitka treh startnih mest na naslednji dirki v Sočiju. Stewart je razburjen, ker je Verstappen ponovno storil napako, in trdi, da se Nizozemec ob takšnih dogodkih ničesar ne nauči.

“Max še vedno ni dozorel. Ne razumem, kako je mogoče, da je po tako hudem trčenju preprosto odkorakal, ne da bi preveril, ali je Hamilton v redu. Max se mora še veliko naučiti, toda ne vem, koga bo poslušal,” je Stewart dejal v pogovoru za Sportsmail.

“Max je zelo, zelo dober. Verjetno je celo najhitrejši voznik v karavani, a če želiš postati prvak, se ne smeš ves čas zapletati v nesreče. Če bi bil jaz šef ekipe, bi mu povedal: ‘Za božjo voljo, naj se to ne ponovi!’ Če si vodilni v prvenstvu, to ne pomeni, da si neuničljiv.”

Marko ne krivi Verstappna: Mi smo ga spravili v to situacijo

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje