Rosberg: Bottas je Hamiltonov “najboljši” moštveni kolega, ker ga nikoli ni premagal

0

Lewis Hamilton se je poklonil Valtteriju Bottasu, ki ob koncu sezone zapušča Mercedes in ga označil za “najboljšega moštvenega kolega, s katerim je imel priložnost sodelovati v svoji karieri, v iskrenost besed sedemkratnega svetovnega prvaka pa dvomi njegov nekdanji rival Nico Rosberg.

Bottas je zadnjih pet sezon preživel kot moštveni kolega Lewisa Hamiltona pri Mercedesu, Finec pa je v tem obdobju zbral 9 zmag in 52 uvrstitev na zmagovalni oder. Bottas kljub posameznim prebliskom v petih letih ni uspel resneje ogroziti Hamiltona, pri Mercedesu pa bo njegovo mesto zasedel George Russell.

Po novici, da bo Bottas konec leta zapustil Mercedes, se je Hamilton svojemu moštvenemu kolegu poklonil na Instagramu.

“Neizmerno sem ponosen, da sem zadnjih pet let dirkal skupaj z Valtterijem Bottasom,” je zapisal Hamilton.

“Skupaj sva bila del ekipe, ki je osvojila štiri konstruktorska prvenstva in vedno sva se medsebojno motivirala ter se skupaj prebijala skozi vzpone in padce. Bil je najboljši moštveni kolega, s katerim sem imel zadovoljstvo sodelovati. Njegova hitrost in odpornost sta bili impresivni, toda pri meni je resnično izstopal kot človek. Želim mu vse dobro in prepričan sem, da je pred njim svetla prihodnost.”

V iskrenost Hamiltonovih besed pa je podvomil Britančev nekdanji moštveni kolega pri Mercedesu Nico Rosberg.

Vse skupaj se je izkazalo za zelo priročno, “je povedal za Motorsport.com.”

“Nikoli ni premagal Lewisa in vse je bilo tiho. Zato pravi, da je najboljši moštveni kolega doslej. Njegova ljubezen do Bottasa obstaja zgolj zato, ker ga nikoli ni resno napadel.”

Hamilton podvomil v svojo ekipo: To ni bila ravno najboljša strategija

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje