Po F1 dirki aretirali navijača, ki so ga zamenjali za mafijskega šefa

0

Po dirki Formule 1 v nizozemskem Zandvortu je policija aretirala britanskega navijača, potem ko so ga zamenjali za zloglasnega italijanskega mafijskega šefa.

Navijač, ki je na dirko prišel iz Liverpoola je bil aretiran v restavraciji v Haagu z evropskim nalogom za prijetje, ki so ga izdale italijanske oblasti. Policija je menila, da je Matteo Messina Denaro, šef sicilijanske mafije.

Revija Forbes je zapisala, da je bil Denaro eden od desetih najbolj iskanih kriminalcev, potem ko je bil po svojem sodelovanju pri bombnih napadih ubežnik, ki je že od leta 1993 na seznamu najbolj iskanih oseb.

Nizozemsko javno tožilstvo je v izjavi zapisalo, da je “Mark L” navedel, da je angleški državljan in ne oseba, ki jo zahteva Italija. Izid preiskave, ki je potekala po pospešenem postopku, se je izkazal za negativnega.

Markov odvetnik Leon van Kleef je komentiral vrsto dogodkov, ki so po njegovem mnenju nezaslišani.

“To je kot slab film, nočna mora, v kateri se je znašel moj klient. Predstavljajte si, da boste v enem trenutku jedli večerjo, naslednji trenutek pa boste sedeli v najbolj varovanem nizozemskem zaporu.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje