Mercedes pripravljen na Monzo: “Bitka bo le še intenzivnejša”

0

Po dveh zaporednih zmagah Maxa Verstappna se želijo pri Mercedesu v Monzi vrniti na vrh. Drugo polovico sezone je Nizozemec začel suvereno, Toto Wolff in njegova ekipa pa bodo sedaj temu želeli narediti konec.

Sezona Formule 1 2021 je še posebej razburljiva zaradi tesnega boja za naslov med Red Bullom in Mercedesom. Red Bullu je končno uspelo izdelati dirkalnik, ki lahko zmaga na številnih stezah, kar Maxa Verstappna pred nadaljevanjem sezone postavlja v vlogo prvega favorita v boju za naslov svetovnega prvaka.

Kljub temu pa se pri Mercedesu nikakor ne nameravajo predati, šef ekipe Toto Wolff pa pred dirko v Monzi zatrjuje, da bo boj le še bolj napet.

“V tem boju za prvenstvo nas čaka še devet dirk in bitka bo le še intenzivnejša, vendar je naše poslanstvo jasno. Zadnjič v Zandvoortu preprosto nismo sestavili vseh kosov – tvegali smo in dali vse od sebe, a to preprosto ni bilo dovolj. Dvojne stopničke so nam prinesle pomembne in uporabne točke, s čimer je naša prednost v konstruktorskem prvenstvu še višja, vendar vemo, da moramo dosledno pokazati našo A-igro, če želimo to sezono končati na vrhu,” je v nagovoru ekipi dejal Wolff.

To je tudi drugi dirkaški vikend s formatom sprinterskih kvalifikacij, tako da bo mešanici dodano tudi nekaj začimb. Na Silverstonu smo se naučili nekaj lekcij o novi obliki in se veselimo, da bomo to znanje prinesli s seboj ta konec tedna. Pričakujemo, da bo naš boj z Red Bullom le še intenzivnejši, vendar smo pripravljeni na izzi.”
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje