Mazepin bo nadaljeval s kontroverznimi manevri: “Spoštujem pravila!”

0

Nikita Mazepin je odločen, da bo “še naprej izvajal kontroverzne manevre, ki so povzročili polemike na nedavnih dirkah, vključno s tistimi, ki so privedle do incidentov z njegovim moštvenim kolegom Mickom Schumacherjem.

Mazepin in Schumacher sta se na dirki za VN Nizozememske zapletla v nov incident, saj je ruski dirkač ob Schumacherjem poskusu prehitevanja, svojega moštvenega kolega skoraj izrinil proti uvozu v bokse.

Dirkača ekipe Haas sta se sicer zapletla že na dirkah v Bakuju in Paul Ricardu, Schumacher pa je v zadnjem času na račun svojega moštvenega kolega izrekel nekaj ostrih besed.

Kljub temu pa je Mazepin odločen, da svojega dirkaškega sloga ne namerava spreminjati.

“Tukaj smo, da dirkamo in mislim, da je napačno, ko se vozniki postavijo nad komisarje in jim govorijo kaj bi morali storiti, saj to ni njihovo delo,” je dejal Mazepin pred pričetkom dirkaškega vikenda v Monzi.

“Hkrati pa zelo spoštujem pravila in pravilih piše, da bolidu zadaj ni potrebno puščati prostora, če le ta ni vsaj delno vzporedno s tabo. Komisarji niso v mojem dirkanju videli nič spornega in zato svojega dirkaškega stila ne nameravam spreminjati.”

Schumacher: “Nemogoči Mazepin si je nekaj vbil v glavo”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje