Marko o menjavi Verstappnovega motorja: “V Sočiju se da dobro prehitevati”

0

Tako kot duhove je nesreča med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom razburila posebnega svetovalca rdečih bikov dr. Helmuta Marka. Po mnenju 78-letnega Avstrijca besed ne gre izgubljati niti nad komisarji, ki so Verstappna prepoznali za “bolj krivega” in mu prisodili tri kazenska štartna mesta za naslednjo dirko v Sočiju.

“Ali je kazen pravična? Poglejte si rezultat dike v Silverstonu in morda najdete odgovor. Kar se je zgodilo med Maxom in Lewisom je po našem mnenju čista dirkaška nesreča. Kljub temu smo osredotočeni na Soči, da čimbolj popravimo nastalo škodo.”

V preteklih tednih je bilo v garaži Red Bulla veliko govora o četrti pogonski enoti in kdaj natanko se jo bodo odločili namestiti v Verstappnov dirkalnik. Ta bo najbrž pomenila štart povsem iz začelja štartne vrste. Tri štartna mesta kazni, ki jih bo na naslednji dirki moral odslužiti Nizozemec bi odločitev lahko olajšala.

“O tem še nismo odločali, vendar sem mnenja, da se da v Sočiju dobro prehitevati.”

Vseh sedem dirk za VN Rusije, ki jih je gostil Soči je dobil Mercedesov dirkalnik, in sicer je štirikrat zmagal Hamilton, dvakrat Bottas in enkrat Nico Rosberg.

Di Resta: “Odločitev komisarjev lahko spremeni potek prvenstva”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje