Marko navdušen: Če bo start uspešen, lahko sanjamo o zmagi

0

Čeprav se dirkaški vikend v Monzi za Red Bull ni začel najbolj obetavno, je sobotna sprinterska dirka prinesla nasmešek na obraz Helmuta Marka, saj je Max Verstappen po slabem startu Lewisa Hamiltona nepričakovano osvojil pole position in postal prvi favorit za zmago na nedeljski dirki za VN Italije.

Verstappen je sprintersko dirko sicer končal na drugem mestu za Valtterijem Bottasom, vendar bo voznik Mercedesa zaradi kazni po menjavi motorja štartal z začelja startne vrste. Finčev moštveni kolega Hamilton je po slabem startu padel na peto mesto, zaradi česar bo nedeljsko dirko začel s četrtega startnega položaja za Verstappnom in obema dirkačema Mclarna.

Britanec je več krogov neuspešno skušal prehiteti Landa Norrisa, kar je opazil tudi Marko. “Videli smo, da je praktično nemogoče prehitevati. To pomeni, da lahko sanjamo o zmagi, če bo start uspešen in če se ne bo pripetilo kaj nepredvidljivega,” je Avstrijec dejal v pogovoru za nemški Sky Sports.

“Nismo si mislili, da bomo dirko za VN Italije pričeli z najboljšega startnega položaja. Hamilton je dve mesti za Maxom, ob tem pa imamo hitrost, ki je zelo spodbudna.”

Hamilton napoveduje lahko zmago za Verstappna

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje