Leclerc se spogleduje s podaljšanjem pogodbe vse do leta 2026

0

Potem ko se je Charles Leclerc šele po letu dni dirkanja v najelitnejšem razredu motošporta preselil v Maranello, kjer domuje Scuderia Ferrari, se Monačanu nasmiha nova povišica. Čez lansko zimo je 23-letnik podaljšal sodelovanje s poskočnimi konjički vse do konca sezone 2024, vendar bo kot kaže sodelovanje dobilo nadaljevanje v obliki dodatnik dveh let.

Priznani italijanski novinar Leo Turrini, ki pogostokrat služi kot najbližji vir informacij prihajajočih iz rdeče tovarne trdi, da Leclerc Ferrarija še ne namerava zapustiti v bližnji prihodnosti:

“Charles je izrazil željo, da se njegova pogodba podaljša vse do konca leta 2026. Meni, da ima pri Ferrariju vse potrebno, da uresniči svoje sanje, naslov svetovnega prvaka.”

Ferrari je v zadnjih dveh sezonah doživel hladen tuš zaradi težav s pogonskim sklopom od katere se ekipi še vedno ni uspelo vrniti na zmagovalna pota. Z novim motorjem, ki ga pripravljajo za sezono 2022 upajo, da bodo temu cilju korak bljiže.

Leclerc je v sezoni 2019 dvakrat zmagal v rdeči opravi – VN Belgije in domači dirki v Monzi – ter zbral kar 9 najboljših štartnih položajev.

Raikkonen: Vse je v redu, se vidimo na naslednji dirki!

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje