Komentarji vodstva Red Bulla kažejo, da “vedo”, da je bila Maxova krivda

0

Vrhovno vodstvo Red Bulla je je po nesreči med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom stopilo v bran svojemu dirkaču, vendar so pri Mercedesu prepričani, da “ton glasu” Christiana Hornerja in Helmuta Marka kaže na zavedanje, da je bil za trčenje kriv Verstappen.

Verstappen in Hamilton sta odstopila, ko sta se v 26. krogu dirke v Monzi zapletla v šikani Rettifilo. Komisarji so nato voznika Red Bulla spoznali za krivega in mu prisodili kazen treh startnih mest na naslednji dirki.

Čeprav sta šefa ekipe Red Bull zatrdila, da je šlo za dirkaški incident, pa je vodja Mercedesovih inženirjev Andrew Shovlin prepričan, da je retorika Christiana Hornerja in Helmuta Marka zgovorna sama po sebi.

“Prepričani smo, da Lewis ni storil popolnoma nič narobe in da je kriv predvsem Max,” je dejal Shovlin.

“Mislim, da če pogledate dejstvo, da niti Helmut in Christian nista poskušala kriviti Lewisa, se zdi, kot da vesta, da je Max storil napako, saj drugače ob vsaki priložnosti krivijo Lewisa.”

“Trk je Lewisa stal morebitne zmage, zagotovo pa vsaj drugega mesta, toda sedaj ne moremo ničesar spremeniti in moramo se osredotočiti na prihodnost.”

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje