Hamilton z Russellom ne pričakuje ponovitve “scenarija Rosberg”

0
HAMILTON-RUSSELL-2

Lewis Hamilton bo z januarjem v ekipo pozdravil novega moštvenega kolega. George Russell se je v treh letih dirkanja za ekipo Williams dokazal Totu Wolffu in slednji mu je zagotovil mesto v eni izmed dveh srebrnih puščic za prihodnjo sezono. Russell je že nemalokrat pokazal svoj talent in postavlja se vprašanje ali lahko 23-letnik iz King’s Lynna pod vprašaj postavi Hamiltonovo vodilno vlogo v ekipi in ponovi “scenarij Rosberg” iz leta 2016?

“Vsaka ekipa je drugačna in najpomembneje je ali je primerno vodena. V zgodovini so se dogajali zapleti med dirkačema, vendar česa takšnega ne pričakujem v prihodnosti. Šport je sestavljen iz ekipnega in dirkaškega prvenstva, kar pomeni da vsebuje tako ekipno kot individualno komponento.”

Rivalstvo med Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom se je razvijalo od leta 2014 dalje, ko je Mercedes ustvaril daleč najhitrejši dirkalnik, ki je kasneje osvojil 7 zaporednih konstruktorskih naslovov, vrhunec pa doseglo leta 2016, ko je Nemec premagal Britanca.

“Sam si seveda želiš končati na vrhu, vendar istočasno je pomembna ekipa in lahko se zgodi, da se stvari zapletejo. Menim, da smo se tedaj veliko naučili in napak ne bi smeli ponoviti.”

Russell: Mercedes je bil jasen, da bova imela s Hamiltonom enak status

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje