Gasly: “Dirkam bolje kot katerikoli dirkač ekipe Toro Rosso ali Alpha Tauri do sedaj”

0

Pierre Gasly je včerajšnjo šprintersko dirko zaključil v reklamnem panoju izletne cone Curve Grande in bo današnjo dirko začel z 19. štartnega mesta. Prehitevati bo – kot so nam dirkači že včeraj demonstrirali – izredno težko in vprašanje ali bo njegov Alpha Tauri se sposoben vključiti v boj za točke.

Kljub temu je Gasly v letošnji sezoni pokazal izjemno formo in celo upal, da se bo Red Bull odločil zamenjati Sergia Pereza, katerega predstave ne navdušujejo vodstva rdečih bikov. Vendarle se ekipa je odločila Mehičana zadržati še vsaj za eno sezono, kar pomeni da bo 25-letni Francoz iz Rouena na svojo novo priložnost moral čakati še najmanj leto dni.

“V tej sezoni dirkam bolje kot katerikoli dirkač ekipe Toro Rosso ali Alpha Tauri, vse od vstopa Red Bulla v Formulo 1 in za to nisem nagrajen. Vendar tako pač je. Nekatere stvari niso v mojih rokah.”

Gasly je prejšnji konec tedna dirko za VN Nizozemske končal na 4. mestu, tik za Maxom Verstappnom in obema Mercedesoma.

“Red Bull se je odločil nadaljevati s Sergiom, vendar prejšnji konec tedna v Zandvoortu je izpadel v prvem delu kvalifikacij in dirko končal krog za svojim moštvenim kolegom.”

Marko navdušen: Če bo start uspešen, lahko sanjamo o zmagi

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje