FIA zagnala preiskavo “nenavadne” nesreče Verstappna in Hamiltona

0

Čeprav sta Max Verstappen in Lewis Hamilton na dirki za VN Italije v Monzi trčila pri nizki hitrosti, bo FIA dogodek vseeno podrobneje preiskala. Pri mednarodni avtomobilistični zvezi so incident označili za “nenavadno” nesrečo.

Hamilton in Verstappen sta ob boju v prvi šikani trčila v 26. krogu, oba kandidata za naslov pa sta dirko predčasno končala in ostala brez točk. Komisarji so za “bolj krivega” spoznali Nizozemca, ki je tako prejel kazen pribitka treh startnih mest na naslednji dirki v Sočiju.

Nihče od njiju pri tem ni utrpel resnih telesnih posledic. Čeprav se je trčenje zgodilo pri nizki hitrosti, bo FIA po poročanju The Race dogodek vseeno podrobneje preiskala. “Incidenti so si med seboj zelo različni, zato velika hitrost ni edini pogoj, da si dogodek podrobneje ogledamo,” je pojasnil Michael Masi.

“Naš oddelek za varnost bo incident podrobno preiskal in ugotovil, kaj se lahko iz njega naučimo in kaj lahko izboljšamo. Takšne preiskave so razlog, da imajo danes dirkalniki vgrajenih veliko varnostnih funkcij, ki se bodo še naprej razvijale.”

Hamilton se zahvaljuje svojemu angelu varuhu: Nekdo od tam zgoraj je pazil name

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje