“Celo izkušeni Perez ima težave zaradi Verstappnove briljantnosti”

0

Čeprav so Sergia Pereza navijači na dirki za VN Nizozemske v Zandvoortu okronali za dirkača dneva, je Mehičan vse pogosteje tarča kritik. Tom Clarkson meni, da so Pereza zavedle kvalitete njegovega moštvenega kolega Maxa Verstappna.

Jasno je, da ni lahko biti Verstappnov moštveni kolega, saj se je ob njem zvrstilo že mnogo dirkačev. Po Alexandru Albonu in Pierru Gaslyju je letos Sergio Perez dobil priložnost, da zapolni vrzel, ki je nastala po odhodu Daniela Ricciarda, a zdi se, da ima Mehičan kar nekaj težav. “Ima zelo hiter dirkalnik, a mu je vseeno uspelo uničiti trde gume, ko je želel prehiteti Mazepina” je dejal Tom Clarkson v podkastu F1 Nation.

“Na začetku je bil precej močan. V Azerbajdžanu je bil v pravem trenutku na pravem kraju. V Franciji je dosegel stopničke, a nato so se začele vrstiti težave, zaradi česar je v Zandvoort prišel s tremi odstopi na svojemu računu. Na Nizozemskem je zaradi zmede izpadel v prvem delu kvalifikacij in sedaj se zdi, da mu zadeve uhajajo iz rok,” je nadaljeval Clarkson.

“To je vzorec, ki smo ga pogosto videli pri Red Bullovih dirkačih. Vsi so bili na začetku močni, a jim je Maxova briljantnost hitro prišla do živega. Mislil sem, da Perez zaradi svojih izkušenj s tem ne bo imel težav, vendar se zdi, da temu ni tako.”

Button: Verstappen je za svoja leta zelo zrel

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje