Botttasova kazen: Potreba po motorju ali taktično oviranje Verstappna?

0

Odločitev ekipe Mercedes, da Valtteriju Bottasu pred dirko za VN Rusije dodeli novo pogonsko enoto, je dirki, ki ima že tako povsem drugačno startno vrsto dodala povsem novo komponento.

Novi V6, turbo in MGU-H bi običajno poslali Bottasa na zadnje startno mesto vendar bo Finec dirko predvidoma pričel s 17. startnega mesta pred Nicholacom Latifijem, Charlesom Leclercom in Maxom Verstappnom, ki so pra tako opravili menjave elementov pogonskega sklopa.

Red Bull je bil po trčenju v Silverstonu prisiljen v menjavo Verstappnovega motorja, ekipa iz Milton Keynesa pa se je odločila, da je steza v Sočiju zaradi svoje konfiguracije dolgih ravnin za to potezo najbolj primerna.

Verstappen bo tako dirko v Sočiju pričel iz zadnjega startnega mesta, njegov povratek v ospredje pa bi lahko ovirala predvsem Leclerc in Bottas.

Pri Mercedesu so potrdili, da so Finca poslali na 17. startno mesto iz taktičnih razlogov, zaradi menjave zgolj treh elementov pogonske enote, pa je Bottas prejel kazen 15. startnih mest, zaradi česar bo startal pred trojico, ki je zamenjala celoten motor.

Bottas, ki je z novim motorjem nastopil že na prejšnji dirki v Monzi, bo tako imel ob zaključku sezone na voljo dve povsem sveži pogonski enoti, najverjetneje pa bo Finčeva naloga na današnji dirki pokrivanje Verstappna in posledično oviranje njegovega hitrega preboja v ospredje.

Veliko vprašanje ostaja če in kdaj bo kazen doletela tudi Lewisa Hamiltona, ki bo moral na določeni točki v svoj dirkalnik prav tako namestiti nov pogonski agregat.

Mercedes iz taktičnih razlogov pošilja Bottasa pred Verstappna na 17. startno mesto

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje