Alonso predlaga vrnitev enega kvalifikacijskega kroga

0

Potem ko je druga sprinterska dirka v letošnji sezoni, ki smo ji bili priča v Monzi minila praktično brez prehitevanj, so številni dirkači Formulo 1 pozvali k spremembi novega kvalifikacijskega formata.

Posebej kritičen je bil do kvalifikacijske dirke Sergio Perez, ki je nov format označil kot ekstremno dolgočasen, Mehičan pa je ob tem Formulo 1 pozval k ukinitvi kvalifikacijskih dirk in vrnitvi na ustaljeni sistem kvalifikacij.

Eden redkih, ki mu je na sprinterski dirki v Monzi uspelo izvesti prehitevanje je bil Fernando Alonso, ki je v boju za 12. mesto ugnal Sebastiana Vettla.

Španec je predlagal nekaj sprememb, ki bi po njegovem mnenju nekoliko “začinile” sobotno dogajanje.

Še vedno mislim, da je petek točka, ki jo moramo izboljšati, “je dejal Alonso.

“Če imamo v kvalifikacijah vedno šest kompletov pnevmatik, bomo na koncu končali v naravnem vrstnem redu zmogljivosti dirkalnikov. Tako bomo v sobotni sprinterski dirki začeli in končali na svojem položaju. Morda bi morali vrniti en sam kvalifikacijski krog. Sam sem tokrat v drugem delu kvalifikacij storil napako in blokiral kolesa, kar bi pomenilo, da bi startal zadnji. Tako bi plačal ceno za svojo napako in s tem bi spremenili običajni vrstni red.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje