Alonso: Hamilton je želel Verstappna prisiliti v sekanje ovinka

0

Dirka v Monzi se je končala z dvojno zmago ekipe Mclaren, kljub temu pa sta za največ razburjenja poskrbela Lewis Hamilton in Max Verstappen, ki sta dirko po trčenju v prvi šikani predčasno končala.

Medtem ko so komisarji Maxu Verstappnu prisodili kazen treh startnih mest na naslednji dirki, pa je Fernando Alonso prepričan, da je šlo za dirkaški incident.

Alonso je po dirki incident komentiral za špansko različico Motorsport.com:

“To sta prvaka, ki se vedno borita na meji. Pravkar sem videl incident in zdi se, da je bil njun položaj glede na robnik precej nesrečen. Hitrost je nizka, približno trideset ali štirideset kilometrov na uro, tam ni nevarnosti, ni ničesar. Zato se mi zdi, da to ni bila velika stvar. V Silverstonu je verjetno bila, toda to je bil le dirkaški incident.

“Mislim, da je Lewis v prvem ovinku poskušal iti široko, da bi Maxa prisilil v sekanje ovinka. Max tega ni storil, ostal je na zunanji strani, potem pa ni mogel odpeljati drugega ovinka na notranji strani. Oba sta naredila kar sta morala, oba sta dirkala in ni bilo veliko drugače kot pet ali šest incidentov, ki smo jih videli na začetku dirke.”

Verstappen: Hamilton mi ni pustil dovolj prostora

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje