Uradno: Ocon ušel kazni zaradi “napačnega parkiranja”

0

Komisarji so po koncu dramatične dirke na Madžarskem preiskovali Sebastiana Vettla, Carlosa Sainza, Valtterija Bottasa in Lancea Strolla, ki naj bi domnevno kršili predpisan protokol pred dirko, medtem ko se je zmagovalec Esteban Ocon v preiskavi znašel zaradi “napačnega parkiranja” svojega dirkalnika ob koncu dirke.

Francoz po svoji premierni zmago v Formuli 1 svojega Alpina namreč ni parkiral v za to predpisanem območju v Parc Fermeju, kar je v nasprotju s pravilnikom FIE. Ocon se je posledično znašel v preiskavi, vendar so mu komisarji podelili zgolj opozorilo, zaradi česar bo zadržal trdo prisluženo zmago.

Ocon je po dirki zgrešil uvoz v bokse in svoj bolid parkiral ob koncu ravnine, kar so komisarji sicer označili kot kršitev pravil Parc Fermeja, kljub temu pa Francoza niso kaznovali s časovnim pribitkom.

Opozorila so za kršitve protokola pred dirko prejeli tudi Vettel, Sainz, Bottas in Stroll, slednja pa sta bila za dogajanje v prvem ovinku dirke že pred tem kaznovana s pribitkom petih startnih mest na naslednji dirki.

Vettel: “Lahko me diskvalificirajo, vseeno mi je. To bi storil še enkrat.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje