Horner: Na srečo je Mercedes napravil strateško napako

0

Šef ekipe Red Bull Christian Horner je bil po dirki za VN Madžarske močno razočaran, saj sta bila oba njegova dirkača udeležena v incident, ki ga je s poznim zaviranjem povzročil Valtteri Bottas.

Medtem ko je Sergio Perez odstopil takoj po nesreči, je Max Verstappen z močno poškodovanim bolidom uspel nadaljevati z dirko in se posledično dolgo ni uspel prebiti mimo Haasa Micka Schumacherja. “Mick Schumacher je imel na tej dirki več ‘downforcea’ kot Max,” je Horner izjavil v pogovoru za Motorsport.com.

“Danes je dal vse od sebe. Osvojil je eno točko, ki bi lahko bila ob koncu sezone ključnega pomena. Mehaniki so dodatno uspeli opraviti najhitrejši postanek v boksih, zato se bomo še naprej borili.”

Hamilton je bil ob ponovnem startu edini dirkač, ki ni zapeljal po pnevmatike za suho stezo, zaradi česar je po nekaj krogih padel na dno lestvice:

“Na srečo je Mercedes napravil strateško napako. Videti je bilo, kot da je Fernando Alonso vozil za Red Bull. Posledično je bila škoda manjša, kot bi lahko bila.” 

Video: Horner ni sprejel Wolffovega opravičila

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje