Vodilni v F2 Zhou v pogovorih z ekipo Williams

0

Ekipa Alpine ima v svoji dirkaški akademiji obilico talenta – Christian Lundgaard, Oscar Piarsti ter Guanyu Zhou, ki je trenutni vodlini v razredu Formula 2. A Alpine je pred dnevi podaljšal pogodbo s svojim trenutnim dirkačem Estebanom Oconom za nadaljna tri leta in tako priprl vrata omenjenim dirkačem.

Posledično, naj bi francoska ekipa iskala načine, kako svojim dirkačem iz akademije zagotoviti primerne izkušnje v Formuli 1. Obrnili naj bi se k Williamsu, ki ima že sedaj en sedež rezerviran za dirkača tuje ekipe – t. i. George Russell. V primeru odhodu le tega, bi se lahko zgodilo, da bi kateri izmed trojice dobil priložnost. Dirketorica akademije Alpine Mia Sharizman je dejala, da ekipa že dolgo išče takšnega partnerja.

“Že zelo dolgo spremljamo dogajanje, saj si želimo najti partnersko ekipo, kamor bi lahko tudi posojali naše dirkače in jih tako bolje razvijali, ter pripravljali na dirkanje v Formuli 1.”

Pravila razreda Formula 2 velevajo, da če dirkač dobi prvenstvo, mu vrnitev v ta razred ni dovoljena. Če bi Zhou ali Piastri prvenstvo dobila in prostega sedeža na štartni vrsti najelitnejšega razreda motošporta ne bi bilo, bi slednji moral sezono najvrjetneje preživeti kot testni oz. rezervni dirkač.

Russell si želi še kakšno mesto više pred jutrijšnjo dirko

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje