Vettel: ‘Napačno’ je, da zmagovalec sprint dirke dobi pole position

0

Sebastian Vettel meni, da je odločitev, da bo zmagovalec sprinterske kvalifikacijske dirke nedeljsko dirko v Silverstonu pričel z najboljšega startnega položaja napačna.

Konec tedna bo pred dirko za VN Velike Britanije v soboto potekala prva sprinterska kvalifikacijska dirka v dolžini 100. kilometrov, ki bo določila startni vrstni red nedeljske dirke.

Tradicionalne kvalifikacije se bodo medtem odvile že v petek in bodo določile startno vrste sobotne sprinterske dirke.

Formula 1 bo kvalifikacijske dirke preizkusila na treh dirkaških vikendih letošnje sezone, nad tovrstnim formatom pa ni niti najmanj navdušen Sebastian Vettel, ki je prepričan, da bi moral na pole positionu stati dirkač, ki je dosegel najhitrejši čas v enem hitrem krogu.

Vettel je pred pričetkom dirkaškega vikenda v Silverstonu dejal:

“Torej pole position gre zmagovalcu sprinterske dirke? To je narobe. “Pole” je najhitrejši doseženi čas kroga ali najhitrejši čas kroga v kvalifikacijah. Vse skupaj je nekoliko zmedeno. Če je to enkratno, ne bo povzročilo veliko škode, če pa bomo imeli naslednje  leto ali v prihodnosti 10 takšnih dirk, potem pa mislim, da je to malo čudno. Pole position bi moral dobiti tisti, ki je najhitrejši v enem hitrem krogu.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje