Verstappen: Takšno proslavljanje zmage, ko je nekdo v bolnišnici je nešportno in nespoštljivo

3

Po silovitem trčenju ob začetku dirke v Silverstonu se je iz bolnišnice odzval tudi Max Verstappen, ki je navijačem sporočil, da je nesrečo preživel brez hujših posledic, hkrati pa izrazil razočaranje nad vedenjem, ki si ga je po zmagi privoščil Lewis Hamilton.

Max Verstappen je bil po silovitem trčenju ob koncu prvega kroga dirke v Silverstonu prepeljan v bolnišnico, kjer bodo zdravniki opravili dodatne preiskave, po prvih informacijah pa naj bi si vodilni dirkač svetovnega prvenstva Formule 1 v trčenju rahlo poškodoval nogo, ob tem pa utrpel kar nekaj modric.

Ob koncu prvega kroga je Hamilton napadel Verstappna ob tem pa trčil v dirkača Red Bulla, ki je izgubil nadzor nad svojim bolidom in silovito trčil v zaščitno ograjo. Verstappen je tako videno pretresen dirko končal že v prvem krogu, medtem ko je Hamilton za trčenje prejel kazen 10. sekund pribitka.

Iz bolnišnice se je medtem v prvem odzivu že javil tudi Verstappen, ki je sporočil dobro novico, da pri trčenju ni utrpel hujših posledic.

“Vesel sem, da sem v redu. Pri trčenju z 51G je bilo vse skupaj izredno boleče, toda sedaj se počutim bolje. Prav tako nam ne pomaga takšna kazen, ki nikakor ne ustreza nevarni potezi, ki si jo je privoščil Lewis. Še bolj sem razočaran nad posnetki po koncu dirke. Takšno proslavljanje medtem ko je nekdo v bolnišnici je nespoštljivo in nešportno, toda gremo dalje.”

Helmut Marko besen: Hamilton bi moral biti suspendiran

guest
3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Lewis

Boli, boli, boli, kako boli poraz!😀

Đevad Njuhalo

Kakšen poraz? Hamilton je brez pomoči Bottas-a in ostalih ‘r..lizcev’ navadna zguba.
Da mora na tako hinavski način zmagovati, da najprej odstrani pravega velikana F1 Verstappna in da mu mora rit kriti še Bottas in da mu gre na roko še komisariat dirke…ja hudemarja, še jaz bi tako zmagal!
Evo ti poraz, .oban!😀😉
Na zdravje 🍻 in po pasje 🤣
🤘

Zoran13

Takšni dogodki, kot se je pripetil na današnji dirki, pa tudi na prejšnji, bi morali biti obrvnavani drugače, po svoje pa to vodi v obračunavanja na dirki, saj nam zgodovina postreže s takšnimi dogodki in tudi s posledicami, bodisi, da so to obračuni med Ayrtonom Senno in Alainom Prostom, Michaelom Schumacherjem in Damonom Hillom, Michaelom Schumacherjem in Jaquesom Villeneuvom, Michaelom Schumacherjem in Juan Pablo Montoyo, …takoj mora ukrepati FIA in urediti vse tisto, kar do sedaj ni, vsaj na tem področju varnosti, da ne pride do novih obračunavanj pri 301 km/h in do kakšnih velikih poškodb ali celo smrti dirkačev… Preberi več