Vasseur: Ferrari je “milje” za Mercedesom in Hondo

0

Alfa Romeo je pred kratkim potrdila, da je podaljšala svoje partnerstvo z ekipo Sauber, slavna italijanska znamka pa tako še naprej ostaja del Formule 1. Ekipa bo tudi prihodnje leto uporabljala Ferrarijeve pogonske enote vendar šef moštva Frederic Vassuer poudarja, da bodo morali Italijani narediti korak naprej, če želijo tekmovati z Red Bullom in Mercedesom.

Vasseur je sicer prepričan, da je Ferrari na področju motorja v primerjavi z lansko sezono močno napredoval, vendar italijanski proizvajalec po njegovih besedah še ni dosegel nivoja Honde in Mercedesa.

“Zelo smo zadovoljni z motorjem, s katerim trenutno dirkamo in s Ferrarijem smo v dobrih odnosih,” je za italijansko revijo Autosprint povedal Vasseur. “Že dolgo časa nam dobavljajo motorje in si močno prizadevajo zagotoviti še boljši material. Upajmo, da bo leto 2022 leto, ko bomo lahko močno napredovali.

“Mislim, da je naš Ferrarijev motor na enaki ravni kot Renaultov, vendar sta Mercedes in Honda milje pred nami. Kot sem rekel, Ferrari zelo trdo dela za izboljšanje motorja, mi pa se kot ekipa trudimo tudi za izboljšanje našega dirkalnika. Podatki kažejo, da smo letos dvignili nivo za 2,5 odstotka, na žalost pa se to ne odraža pri samih točkah, kar je predvsem posledica tega, da je bilo do sedaj pri vodilnih ekipah zelo malo odstopov.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje