Toto Wolff naj bi direktorju dirke poslal e-mail z neobstoječimi pravili

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff naj bi po navedbah spletne strani Motorsport-Total po trčenju med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom na dirki v Silverstonu, Michaelu Masiju poslal emal z neobstoječimi pravili.

Dramatična dirka v Silverstonu je svoj vrhunec doživela že ob koncu prvega kroga, ko sta v ovinku Copse trčila glavna kandidata v boju za naslov svetovnega prvaka Max Verstappen in Lewis Hamilton.

Verstappen je dirko po silovitem trčenju končal v zaščitni ograji, takoj po incidentu pa sta ekipi Red Bull in Mercedes na direktorja dirke Michaela Masija naslovile svoje videnje incidenta. Medtem ko so pri Red Bullu zahtevali ostro kazen za Hamiltona, pa je Toto Wolff v sporočilu, ki smo ga slišali v neposrednem prenosu Masiju sporočil, da mu je poslal elektronsko sporočilo z interpretacijo pravilnika.

Masi je Wolffu diplomatsko odgovoril, da med dirko ne spremlja elektronske pošte, Wolff pa je po dirki pojasnil kaj se je skrivalo v zloglasnem sporočilu.

“Poslal se mu pravila s skicami o tem kdo si lasti ovinek in to ne samo izhod iz ovinka,” je dejal Wolff.

“Šlo je za trdo dirkanje in na koncu so se odločili za kazen, verjetno zaradi visoke hitrosti. Čeprav se z odločitvijo ne strinjamo, jo pač moramo sprejeti.”

Po navedbah Motorsport-Total.com pa naj diagrami, ki so bili poslani Masiju niso del uradnega pravilnika FIE, čeprav naj bi pri Mercedesu trdili, da so skladni s pravili. Svetovno avtomobilsko združenje je navedlo, da diagram “nikoli ni bil vključen v uradni dokument FIE” in da kot tak ni bil nikoli objavljen, so zapisali na svoji spletni strani.

Kot kaže naj bi Wolff uporabil neformalni dokument, ki je bil s strani Mercedesa predstavljen pred leti, kot odziv na ostre boje med Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom, vendar nikoli ni dobil formalnega statusa.

Wolff po trčenju direktorju dirke poslal email

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje