Marko: Prepoved nastopa na naslednji dirki bi bila primerna kazen za Hamiltona

0

Glavni svetovalec ekipe Red Bull Dr Helmut Marko ostaja prepričan, da bi morali komisarji FIE Lewisu Hamiltonu, za trčenje z Maxom Verstappnom na dirki v Silverstonu podeliti največjo možno kazen, prepoved nastopa na naslednji dirki.

Red Bull je pred dirkaškim vikendom na Madžarskem vložil formalni ugovor zoper višino kazni, ki jo je za incident v prvem krogu dirke za VN Velike Britanije dobil kasnejši zmagovalec Lewis Hamilton.

Helmut Marko ob tem upa, da bodo komisarji pri ponovnem odločanju upoštevali dodatne okoliščine in Hamiltonu zvišali kazen.

Na voljo imamo določene dodatne dokaze, ki jih bomo predložili komisarjem. Še naprej verjamem, da bi bila kazen prepovedi nastopa najprimernejša sankcija, ki bi jo moral dobiti Hamilton. Njegov manever je bil nepremišljen in nevaren, hkrati pa je pridobil veliko prednost v primerjavi z največjim tekmecem v boju za naslov. Upamo, da bo o zadevi FIA še enkrat odločala in ugodila našim zahtevam. Prepričan sem, da bodo novi dokazi to trčenje predstavili v povsem drugačni luči.

Novi posnetek razkriva, kako daleč z idealne linije se je Verstappen umaknil Hamiltonu

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje