Lewis Hamilton po zmagi v Silverstonu tarča rasističnih zmerljivk

3

Lewis Hamilton je bil po kontroverzni zmagi na dirki za VN Velike Britanije v Silverstonu, ki jo je močno zaznamovalo Britančevo trčenje z Maxom Verstappnom, na spleti deležen številnih rasističnih zmerljivk.

Hamilton, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot velik borec proti rasni diskriminaciji je v prvem krogu dirke v Silverstonu trčil s svojim najresnejšim tekmecem v boju za naslov Maxom Verstappnom, ki je posledično dirko končal že v prvem krogu. Nizozemec je bil zaradi silovitega trčenja v zaščitno ograjo nato prepeljan v bolnišnico na dodatne preiskave, Hamilton pa je bil zaradi svojega manevra, predvsem s strani ekipe vodstva ekipe Red Bull deležen ostrih kritik.

Hamilton je nato kljub kazni 10. sekund dosegel 99. zmago v svoji karieri, Britanec pa je bil po dirki soočen s številnimi rasističnimi zmerljivkami na družbenih omrežjih.

Pod objavo ekipe Mercedes o Hamiltonovi zmagi so se vsula številna žaljiva sporočila, vključno z opičjimi simboli in komentarji z rasistično vsebino.

V podporo Hamiltonu sta tovrstne komentarje nemudoma obsodili britanski medijski hiši Sky in BBC, sedemkratnemu svetovnemu prvaku pa so v bran stopili tudi številni navijači na družbenih omrežjih.

Horner: ne razumem kako lahko Hamilton proslavlja zmago, medtem ko je svojega tekmeca spravil v bolnišnico

guest
3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Tomaž

Hamilton je samo pokazal kako slab poraženec je postal. Podobno kot Rossi v gpju. Ko ne gre drugače, brcamo!!
To pa še vedno ni razlog za rasizem.

Đevad Njuhalo

Res je, toliko da se ne zjoče.
Hamilton je brez pomoči Bottas-a in ostalih ‘r..lizcev’ navadna zguba.
Da mora na tako hinavski način zmagovati, da najprej odstrani pravega velikana F1 Verstappna in da mu mora rit kriti še Bottas in da mu gre na roko še komisariat dirke…ja hudemarja, še jaz bi tako zmagal!

Iztok

Sramota!