Kako je lahko Verstappen tako hiter, če pa zavira tako zgodaj?

0

Kot nekdanji vodja ekipe, je dolgoletni spremljevalec Formule 1 Pete Windsor videl in spoznal veliko dirkačev,v svojem zadnjem videoposnetku pa je predstavil štiri točke, ki po njegovem mnenju ločijo najboljše od ostalih, hkrati pa pojasnil, zakaj je Max Verstappen tako izredno hiter.

V zadnjih letih je Formula 1 uvedla številne nove televizijske grafike, ki gledalcem predstavijo različne telemetrične podatke posameznih dirkačev. Letos smo tako lahko opazili, da Max Verstappen pogosto zavira veliko prej od svojega moštvenega kolega Sergia Pereza, kljub temu pa je Nizozemec v veliki večini primerov hitrejši izmed obeh dirkačev ekipe Red Bull.

Vzroke za to je v svojem zadnjem videu predstavil dolgoletni F1 novinar in spremljevalec Formule 1 Peter Windsor.

“To je zanimiva statistika. Kako je lahko Verstappen tako hiter, medtem ko zavira tako zgodaj? V skoraj vseh podatkih Verstappen zavira prej kot Perez, medtem ko je običajno dojemanje, da mora dirkač zavirati zgodaj in zgodaj pritisniti na plin. Verstappen pa ima očitno do tega zelo drugačen pristop. Max pred vsakim ovinkom zavira v povsem pravem času. Svoj bolid natančno čuti in natančno ve, kaj mora storiti, da doseže svoj cilj. Sergio Perez bo bolj verjetno razmišljal o tem, kako pozno lahko zavira, ne da bi blokiral kolesa, da bi bil čim hitrejši To velja za večino voznikov, toda Max ne razmišlja tako, saj se zanaša na svoj občutek.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje