Jos Verstappen nezadovoljen: Kar zadeva mene, bi morali Hamiltona diskvalificirati

3

Na dirki za VN Velik Britanije se je zgodilo tisto, kar so vsi že dolgo pričakovali, saj sta glavna tekmeca za naslov svetovnega prvaka Max Verstappen in Lewis Hamilton trčila ob koncu prvega kroga, zaradi česar je Nizozemec silovito trčil v zaščitno ograjo.

Hamilton je dirko kljub desetsekundni kazni na koncu dobil. Čeprav je bila ta dodeljena na podlagi pravil, so mnogi prepričani, da je bila premila, saj je Verstappen zaradi incidenta izgubil večji del prednosti v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Enakega mnenja je tudi Jos Verstappen. Maxov oče je v pogovoru za Telegraaf dejal, da bi Hamilton moral prejeti ostrejšo kazen, saj je bila tista, ki so mu jo dodelili komisarji, premila in nepravična:

“To se ne bi smelo zgoditi. Mislim, da je dodeljena desetsekundna kazen naravnost absurdna. Kar zadeva mene, bi ga morali samo diskvalificirati. Max mu je dal prostor in bil v tistem trenutku pred njim. Tam ni mogoče prehitevati po notranji strani.”

Verstappen: Takšno proslavljanje zmage, ko je nekdo v bolnišnici je nešportno in nespoštljivo

guest
3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Ko sta leta 1989 trčila Ayrton Senna in Alain Prost v Suzuki je bil diskvalificiran Ayrton Senna zaradi obvoza šikane , takrat je bil brazilski as, tako prizadet, da je razmišljal celo o predčasnem odhodu iz Formule 1. Prepričan je bil, da je to del zarote, saj je bil presednik FISE Jean Marie Balestre znan kot velik navdušenec Alaina Prosta….
https://www.youtube.com/watch?v=8tjEsH7uUnM
https://www.youtube.com/watch?v=Tt7FxXy_rwQ

Feri

Jos naj bo tiho, vemo, kaka žalost od šoferja je bil.

Đevad Njuhalo

No, potem pa lahko tudi vi mladenič, t.i. Feri ne samo, da ste tiho ampak ostanete tiho za vselej. Vemo, da ne znate voziti niti skiroja 😀😉
🤘