Horner: Formula 1 z bio-gorivi do 20.000 vrtljajev

0

Formula 1 bi morala ob uvedbi novih pravil v sezoni 2025 spremeniti smer in se zavzeti za glasne motorje z visokim številom vrtljajev, meni šef Red Bulla Christian Horner.

Medtem ko se je razprava v katero smer gre bo šla nova generacija F1 pogonskih enot že pričela, so se proizvajalci F1 motorjev na srečanju v Spielbergu, vključno s predstavnikoma blagovnih znamk Audi in Porsche dogovorili, da bo Formula 1 tudi po letu 2025 ohranila koncept hibridnega pogonskega agregata.

Da je to prava pot se strinjajo tudi pri Red Bullu, šef ekipe iz Milton Keynesa Christian Horner pa meni, da bi morala Formula 1 resno razmisliti o glasnih motorjih z visokim številom vrtljajev.

“Mislim, da ima motor z notranjim izgorevanjem prihodnost, zakaj torej ne bi uvedli motorjev z visokimi vrtljaji, ki zvenijo fantastično in to počnejo na okolju prijazen način? Uporaba trajnostnih in bio-goriv nam omogoča, da te motorje navijemo do 20.000 vrtljajev, ob tem pa ne povečujemo izpustov ogljika. Vem, elektrifikacija se politično spodbuja, ampak ali je to prava pot za naslednjih 25 in 30 let? Mislim, da bi lahko imela F1 skupaj s svojimi partnerji ključno vlogo pri razvoju trajnostnih goriv brez emisij toplogrednih plinov.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje