Helmut Marko besen: Hamilton bi moral biti suspendiran

7

Glavn svetovalec ekipe Red Bull je potem, ko je Lewis Hamilton ob začetku dirke v Silverstonu trčil v Maxa Verstappna, pozval k suspenzu sedemkratnega svetovnega prvaka.

Ob koncu prvega kroga je Hamilton napadel Verstappna ob tem pa trčil v dirkača Red Bulla, ki je izgubil nadzor nad svojim Red Bullom in silovito trčil v zaščitno ograjo. Verstappen je tako videno pretresen dirko končal že v prvem krogu, medtem ko je Hamilton za trčenje prejel kazen 10. sekund pribitka.

Nad incidentom je bil vidno razburjen Helmut Marko, ki je za ORF povedal:

Mislim, da tukaj običajne športne kazni ne pridejo v poštev, “je Marko povedal za Sky Sports.”

“Sploh ne vem, kakšna bi bila najvišja kazen, toda tako nepremišljeno in nevarno vedenje je potrebno kaznovati s suspenzom ali čim podobnim.”

guest
7 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Dorci

Pa kdo piše te članke. Hamilton trčil v Verstappna. Bolje bi bilo Hamilton trčil s Verstappnom. Ker ni Hamilton v nobenega trčil. Lahko bi pa Verstappen trčil v Hamiltona. Razmislite malo, preden kaj prevajate!!!!

Đevad Njuhalo

Pa ja…to so videle samo vaše oči g.Dorci! Morda 👓 očala kot pomoč,a ne?! 😀😉
B COOL 🤘

Zoran13

Kolikor resnično drži, da je Max Verstappen poškodovan, potem se zagotovo zadeve ne bodo končale tukaj, tudi zaradi tega, ker je bil Helmut Marko svoje čase dirkač tudi v Formuli 1 in dobro pozna takšne nesreče. Leta 1971 je bil s sovoznikom Gijs Van Lennep zmagovalec prestižne dirke 24ur LeMansa. Po svoje je tudi Helmut Marko žrtev dirkaškega sveta, saj mu je 2.julija 1972 na GP Francije izpod dirkalnika Emersona Fittipaldija, priletel kamen skozi vizir in mu trajno poškodoval levo oko, da je oslepel…

Đevad Njuhalo

Hamilton je uničil dirko Verstappnu…
Je že vnaprej vedel, da drugače ne bo šlo!!!

Jernej

Poglejte si na twiter Verstapna. Je dal eden slikce prehitevanja Hemiltona. Kakšna je zazlika pri prehitevanju Verstapna in Leclerca. Slika pove vse

Đevad Njuhalo

Kakšno prehitevanje?!? Leclerc se je ja čisto na rob odmaknil,da se je ubogi poraza ne vajeni, Hamburger le ravno peljal.

Đevad Njuhalo

Pa kaj mu boste vsi v rit zlezli ker je pobarvan.
Hamilton je brez pomoči Bottas-a in ostalih ‘r..lizcev’ navadna zguba.
Da mora na tako hinavski način zmagovati, da najprej odstrani pravega velikana F1 Verstappna in da mu mora rit kriti še Bottas in da mu gre na roko še komisariat dirke…ja hudemarja, še jaz bi tako zmagal!
Ubožci, sedaj pa le kritizirajte! Pa na zdravje 🍻 in po pasje 🤣😉