Hamiltonu do najhitrejšega časa kvalifikacij pomagal jutranji obisk simulatorja

0

Lewis Hamilton je priznal, da mu je do kvalifikacijske zmage v Silverstonu pomagal tudi jutranji obisk simulatorja, kjer je pilil še zadnje podrobnosti in se spoznaval s posodobitvami, ki jih je v Veliko Britanijo pripeljal Mercedes.

Prvo sprintersko kvalifikacijsko dirko v zgodovini Formule 1 bo s prvega startnega mesta pričel Lewis Hamilton, ki je v Silverstonu prekinil Red Bullov niz in se po šestih dirkaških vikendih znova povzpel na sam vrh.

Hamilton je razkril, da je še pred pričetkom prvega prostega treninga obiskal Mercedesovo tovarno v Brackleyu, kjer se je na petkove kvalifikacije pripravljal v ekipnem simulatorju.

“V torek sem bil tovarni, kjer sem se pripravljal v simulatorju, enako pa sem storil na petkovo jutro, saj nisem želel zapravljati časa. Na treningu smo preizkusili določene zadeve, nato pa nam je uspelo v kvalifikacijah iz bolida iztisniti absolutno vse. Prvi krog je bil zelo dober, drugi pa je bil še boljši, vendar sem v zadnjem ovinku storil napako. Kljub temu se je izšlo za prvo mesto in presrečen sem, da mi je to uspelo pred temi fantastičnimi navijači.”

Wolff: Imperij vrača udarec!

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje