Ecclestone: Hamilton “ni borec, kot je bil nekoč”

0

Dolgoletni šef Formule 1 Bernie Ecclestone meni, da Lewis Hamilton zaradi pomanjkanja konkurence v zadnjih sezonah, ni več takšen borec, kot je bil v uvodnih letih svoje kariere.

Po treh zaporednih zmagah Maxa Verstappna, Hamilton v skupnem seštevku svetovnega prvenstva za Nizozemcem zaostaja že za 32 točk, dirkač Red Bulla pa bo prvi favorit za zmago tudi na prihajajoči dirki za VN Velike Britanije.

Ecclestone je prepričan, da je Hamiltonov zaostanek za Verstappnom povezan z dejstvom, da Britanec v zadnjih letih ni imel prave konkurence, zaradi česar je nekoliko “otopel”.

“O tem sem govoril z veliko ljudmi in morda Lewis ni ravno borec, kakršen je bil,” je dejal Ecclestone v intervjuju za tiskovno agencijo PA.

“Letos je bilo veliko priložnosti, ko bi mu lahko šlo bolje, pa mu ni. Ni imel nobene konkurence, oprema je bila vedno super in v resnici se mu ni bilo potrebno pretirano truditi. Na začetku leta sem mislil, da si bo želel osvojiti prvenstvo in se nato upokojiti, vendar se zdi, da temu ne bo tako. čeprav se sam ne bi preveč zanašal na pogodbe. Temu lahko uide.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje