Button: “Bottasova vrnitev v Williams bi bila dobra za obe strani”

0

Mercedes naj bi se o dirkaču, ki bo v prihodnji sezoni delil garažo s sedemkratnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom, odločil še pred koncem poletja. A vse stave so na Georgu Russllu in zaenkrat izgleda, da si bo moral trenutni dirkač srebrnih puščic Valtteri Bottas najti novega delodajalca.

Prejšnji teden so zaokrožile informacije o pogovorih med Bottasovim agentom in Alfo Romeo, kjer bi Finec zamenjal svojega 10 let starejšega rojaka Kimija Raikkonena.

Nekdanji svetovni prvak Jenson Button meni, da bi Bottasu bolje ustrezalo znano in preverjeno okolje Williamsa, kjer je slednji tudi začel svojo kariero v kraljici motošporta. V ekipi iz Grova je 31-letnik preživel štiri sezone in se devetkrat povzpel na oder za zmagovalce.

“Še vedno je nekaj odprtih pogodb do konca sezone. Ne verjamem da bomo videli kakšne velike spremembe. Največja najbrž Russell v Mercedes, ki jo že vsi nestrpno pričakujemo. Morda se Bottas vrne v Williams, kjer je že dirkal. Za Williams bi bilo to zelo dobro, saj bi prinesel ogromno izkušenj. Poleg tega pa bi mu odsotnost žarometov dobro dela in mentalno bi bil močnejši.”

Steiner prepričan: Russell bo na trgu, a omejen na Mercedesove ekipe

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje