Anderson: Nezadostna Hamiltonova kazen meče slabo luč na Formulo 1

2

Gary Anderson, daneš športni novinar portala The Race, v preteklosti pa inžinir pri ekipi Tyrell, McLarnu ter Jordanu je dejal da je nad končnim rezultatom dirke za VN Velike Britanije razočaran, saj kot sam pravi je dovolj star, da se spominja kako je bilo odločeno prvenstvo leta 1990 med Senno in Prostom, ter leta 1994 med Schumacherjem in Hillom.

“Si zares to ponovno želimo? Je res 10 sekund pribitka dovolj za zbijanje drugega dirkača s steze – in to glavnega tekmeca v boju za naslov svetovnega prvaka?”

Hamilton je po prejetju kazni padel za Landa Norrisa in svojega moštvenega kolega. Prvega je brez večjih težav odpravil, medtem ko ga je slednji spustil predse.

“Sistem kaznovanja je temu nedosleden in treba ga je spremeniti, saj se je danes Hamiltonu splačalo storiti kar je storil.”

Anderson je še dodal, da če Verstappnu ne bi počila pnevmatika v Bakuju in ga tokrat Hamilton ne bi izrinil s ceste, bi Nizozemec najvrjetneje vodil za več kot 50 točk.

Verstappen: Takšno proslavljanje zmage, ko je nekdo v bolnišnici je nešportno in nespoštljivo

 

 

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Takšni dogodki, kot se je pripetil na včerajšnji dirki, pa tudi na prejšnji, bi morali biti obrvnavani drugače, po svoje pa to žal, vodi v obračunavanja na dirki, saj nam zgodovina postreže s takšnimi dogodki in tudi s posledicami, bodisi, da so to obračuni med: Ayrtonom Senno in Alainom Prostom, Michaelom Schumacherjem in Damonom Hillom, Michaelom Schumacherjem in Jaquesom Villeneuvom, Michaelom Schumacherjem in Juan Pablo Montoya, zato mora takoj ukrepati FIA in urediti vse tisto, kar do sedaj ni, vsaj na tem področju varnosti, da ne pride do novih obračunavanj pri 301 km/h in do kakšnih velikih poškodb ali celo… Preberi več

Đevad Njuhalo

Zoran13:
Popolnoma pravilno!!! Potrebno je takšne zadeve, ki dobesedno zadevajo življenja ne le voznika ampak tudi ostale udeležence, vzeti resno in obravnavati na nivoju, kot je za takšno “stanje” v vsakem profesionalnem športu obvezno(še posebej Avto-moto)!!!