Alfa Romeo bi lahko pred sezono 2022 zamenjala oba dirkača

0

Šef moštva Alfa Romeo Frédéric Vasseur bo imel zadnjo besedo, ko gre za vozniško zasedbo švicarske ekipe za leto 2022, Francoz pa bi se lahko odločil tudi za zamenjavo obeh sedanjih voznikov.

Kimi Raikkonen pri 41 letih ohranja veliko priljubljenost med navijači Formule 1, vendar je zaenkrat še vprašanje, ali bo imel Finec prihodnje leto še dovolj motivacijo za 20. sezono na najvišji ravni.

Njegov moštveni kolega Antonio Giovinazzi trenutno dirka enakovredno Raikkonenu, Italijan pa se lahko za svoj sedež v Hinwilu zahvali tudi Ferrarijevi podpori.

Vasseur bo imel leta 2022 imel prosto izbiro pri izbiri dirkačev, kar bi lahko pomenilo, da bi se 27-letnik morda že prihodnje leto znašel na stranskem tiru, čeprav bi šef Alfine ekipe lahko igral na karto kontinuitete in bi za naslednjo sezono obdržal vsaj enega izmed svojih trenutnih dirkačev.

“To bi bilo lahko smiselno, vendar ni nujno,” je dejal Vasseur.

“Lahko rečete, da je vedno dobro imeti neko kontinuiteto v ekipi, saj imate tako referenco in se lahko primerjate z občutkom prejšnjega leta, bla, bla, toda videli bomo kaj se bo zgodilo. Odločili se bomo, ko bo pravi čas, da to storimo. Lahko bi ohranili enako zasedbo ali pa bi jo spremenili, toda vse je odprto. “Mislim, da je tudi ekipi povsem prijetno, če je vse odprto. To je dobro za Antonia in dobro za Kimija. Nimam občutka, da je biti pod pritiskom v bistvu slabo. Mislim, da za dobre predstave potrebujemo pritisk in ne želim, da bi bil to lahkoten svet.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje