Williams pripravlja rezervni načrt v primeru odhoda Russlla

0

Williams nadobudno spremlja dogajanje okoli svoje prve dirkaške zvezde Georga Russlla, ki se je v treh sezonah dirkanja na začelju izkazal z nekaj izjemnimi predstavami in trka na vrata srebrnih puščic. Jost Capito, CEO devetkratnih konstruktorskih prvakov pravi, da ekipa že pripravlja rezervne načrte v primeru da Mercedes 23-letnemu Britancu ponudi podpis pogodbe za prihodnjo sezono.

“Če dirkač dobi ponudbo s strani Mercedesa bi jo bilo neumno zavrniti. Vendar če se to ne zgodi, mislim da bi z ostankom v Williamsu bil zadovoljen. Seveda si moramo pripraviti rezervni načrt saj obstaja precej resna možnost da mu Mercedes vendarle ponudi sodelovanje.”

Mnogi so kot potencialno zamenjavo identificirali Valtterija Bottasa, ki je za Williams že dirkal med sezonama 2013 in 2016 in z ekipo kar devetkrat stal na stopničkah za zmagovalce.

Medtem se George Russell ne obremenjuje z povedanim ali napisanim in le ostaja osredotočen na naslednjo dirko, prihodnosti pa pušča, da se uredi sama.

“V tem trenutku sem osredotočen le na dirkanje. Nobenih pogovorov še ni v teku, vendar sem prepričan da bom imel sedež v Formuli 1 tudi prihodnje leto. Seveda sem član Mercedesove akademije, vendar v tem trenutku razmišljam le o naslednji dirki.”

Hamilton pozval Mercedes naj obdrži Bottasa

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje