Verstappen: V Hamiltonovem dirkalniku bi bil dve desetinki hitrejši od njega

0

Na dirki za VN Azerbajdžana se je zdelo, da ima Max Verstappen zmago že v žepu, a štiri kroge pred koncem se je vse obrnilo na glavo, saj je Nizozemcu na startno ciljni ravnini razneslo zadnjo levo pnevmatiko, zaradi česar je trčil v zaščitno ograjo.

Čeprav je dejstvo, da je Verstappnov glavni tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka Lewis Hamilton dirko zaradi svoje napake ob ponovnem startu prav tako tako zaključil brez točk, nekoliko omililo nastalo škodo, Nizozemec obžaluje zamujeno priložnost. Verstappen je v pogovoru za Motorsport.com dejal:

“Zdi se, da imamo na uličnih dirkališčih prednost pred Mercedesom, ravno zato bi si na tej dirki želel zbrati več točk. Žal mi je za zamujeno priložnost, saj bi te točke lahko vplivale na razplet prvenstva.”

Hamilton je po dirki zatrdil, da Verstappen prednost v skupnem seštevku dolguje svojemu dirkalniku. Nizozemec se je na to izjavo odzval zelo ostro:

“To bi rekel tudi jaz, če bi bil na njegovem mestu. V njegovem dirkalniku bi bil dve desetinki hitrejši od njega. Vseeno mi je, kaj pravi.”

Verstappen razočaran: Pred trčenjem na dirkalniku nisem občutil ničesar čudnega

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje