Verstappen: Red Bull ne sme ponoviti napake BMW-ja

0

Max Verstappen je svojo ekipo Red Bull pozval k stopnjevanju naporov v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka, saj si ne želi, da bi njegovo moštvo ponovilo napako, ki jo je pred dobrim desetletjem storil BMW.

Verstappen se je spomnil sezone 2008, ko je Robert Kubica izpadel iz boja za naslov potem, ko je njegova ekipa BMW razvoj dirkalnika prezgodaj usmerila v naslednjo sezono.

V boju s Felipejem Masso je tedaj svoj prvi naslov osvojil prav Lewis Hamilton, s katerim se Verstappen letos bori za končno slavje.

Čeprav se vse ekipe že pripravljajo na sezono 2022, ko bo Formula 1 doživela obsežno spremembo pravilnika, pa Verstappen opozarja, da je potrebno nadaljevati tudi z razvojem letošnjega bolida.

Nizozemec je za Motorsport-Total povedal:

Ne želim, da se nam zgodi tisto, kar se je leta 2008 BMW-ju. Dokler smo v igri, moramo nadaljevati z razvojem letošnjega bolida. Mislim, da imamo dovolj ljudi, da se lahko vzporedno pripravljamo tudi za naslednje leto. Trenutno smo v dobrem položaju in ne moremo si privoščiti, da bi kar odnehali.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje