Uradno: Landu Norrisu kazen treh startnih mest

0

Lando Norris je bil po kvalifikacijah pred dirko za VN Azerbajdžana kaznovan s pribitkom treh startnih mest, saj Britanec ob rdeči zastavi ni zapeljal v bokse.

Dirkač Mclarna bo tako jutrišnjo dirko namesto iz šestega, pričel iz devetega startnega mesta, ob tem pa je prejel še tri kazenske točke na svojo super licenco. Norris je tako zgolj še štiri točke oddaljen od kazni prepoveda nastopa na dirki za Veliko nagrado Formule 1.

Norris se je znašel v preiskavi potem, ko po rdeči zastavi, ki jo je s trčenjem povzročil Antonio Giovinazzi ni takoj zapeljal v bokse, temveč je nadaljeval po stezi.

Norris je ob rdeči zastavi zapeljal na ciljno ravnino, Britanec pa je ekipo po radijski zvezi vprašal kaj naj pravzaprav naredi. Čeprav mu je ekipa ukazala, naj takoj zapelje v bokse, je bilo v tistem trenutku že prepozno in Norris je še enkrat prečkal ciljno črto.

Komisarji so nato Norrisa kaznovali s pribitkom treh startnih mest, po mesto pa so tako pridobili Sergio Perez, Yuki Tsunoda in Fernando Alonso.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje