“Pri Red Bullu bi morali udariti s pestjo po mizi”

0

Na dirki za VN Azerbajdžana se je zdelo, da ima Max Verstappen zmago že v žepu, a tik pred koncem se je vse obrnilo na glavo. Nizozemcu je namreč štiri kroge pred koncem na startno ciljni ravnini razneslo zadnjo levo pnevmatiko, zaradi česar je trčil v zaščitno ograjo.

Red Bullov odziv po trčenju je po besedah ​​nekdanjega voznika Formule 1 Christijana Albersa edina napaka, ki jo je ekipa naredila ta vikend. “Michaelu Masiju bi morali povedati, da je minil dovoljšen odstotek dirke in da je to potrebno ustaviti, saj prenevarna za voznike,” je Nizozemec dejal v podkastu časopisa De Telegraaf.

“Vodstvo Red Bulla ni niti enkrat udarilo s pestjo po mizi in Masiju povedalo: ‘Z vsem spoštovanjem, a ta dirka se mora ustaviti, saj so razmere življensko nevarne.’ Na stezi je bilo preveč smeti, prav tako pa bi lahko prišlo do trčenja pri še večjih hitrostih, kot je to doživel Stroll.”

Če bi bila dirka zaustavljena, bi to Verstappnu prineslo zmago:

“Upoštevali bi rezultate, ki so veljali dva kroga pred prekinitvijo, kar bi pomenilo, da bi Verstappen osvojil zmago. Težava rešena. Niti enkrat niso pomislili na to.”

Verstappen razočaran: Pred trčenjem na dirkalniku nisem občutil ničesar čudnega

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje