Pirelli: Nesreči Verstappna in Strolla najverjetneje posledica razbitin na stezi

0

Šef Pirellija v Formuli 1 Mario Isola meni, da bi lahko bili predrti zadnji levi pnevmatiki na dirkalnikih Maxa Verstappna in Lancea Strolla, posledica rezov, ki so nastali ko sta dirkača zapeljala čez razbitine na progi.

Tako Verstappen, kot Stroll sta na dirki za VN Azerbajdžana v Bakuju doživela nesrečo na startno ciljni ravnini, ko sta oba dirkača izgubila nadzor nad svojim bolidom zaradi predrte zadnje leve pnevmatike.

Pri obeh dirkačih je šlo za najtršo zmes (C3), ki jo je v Baku pripeljal Pirelli, iz tabora italijanskega gumarja pa so po dirki sporočili, da bodo incidenta v naslednjem tednu temeljito analizirali.

Očitno je, da moramo opraviti preiskavo, kar je povsem jasno, “je Isola povedal za Motorsport.com.” Kar smo ugotovili do sedaj, so le navedbe vpletenih dirkačev in ekip. Tako pri Lanceu, kot pri Maxu se je nenadna deflacija zgodila brez opozorila.”

Isola je dejal, da bi lahko nenadno predrtje pnevmatike kazalo na reze, ki so nastali zaradi razbitin na stezi, saj bi se znaki morebitne strukturne okvare kazali že prej.

“Zgodilo se je na zadnji levi pnevmatiki, ki tu ni najbolj obremenjena, saj je to zadnja desna. Če govorimo o obrabi, pa je najbolj obrabljena pnevmatika spredaj desno. Torej ne gre za obrabo. Popolnoma razumem, da so vozniki, ki trčijo s to hitrostjo zaskrbljeni, kot sem tudi sam. Zadevo moramo sedaj temeljito analizirati in najverjetneje bomo imeli določene odgovore že v prihajajočem tednu.”

Verstappen: Povsem jasno je, da bo Pirelli okrivil razbitine na stezi

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje