Palmer: Bottas je pri dirkanju kolo ob kolesu “obupen”

0

Nekdanji voznik Formule 1 in analitik televizije BBC Jolyon Palmer je podal ostro kritiko nastopa Valtterija Bottasa v Bakuju, pri čemer je izpostavil zlasti “resnično slabe” Finčeve sposobnosti dirkanja kolo ob kolesu.

Bottas se je celoten konec tedna v Bakuju spopadal s hudimi težavami, na koncu pa je dirko za VN Azerbajdžana končal na skromnem 12. mestu.

Palmer se je ob tem obregnil ob Finčeve “nesposobnost” dirkanja v tesnih bojih kolo ob kolesu, kar mu onemogoča napredovanje, ko se znajde v sredini startne vrste.

Obtičal je za Landom Norrisom, vendar po isti strategiji, isti pogonski enoti in v dirkalniku, s katerim je bil Hamilton zagotovo veliko hitrejši od McLarna,” je dejal Palmer v podcastu F1 ‘Checkered Flag’

Če ga postavite v sredino polja, se bo zelo težko pomaknil naprej. Najverjetneje bo še nazadoval. Se lahko spomnite dobrega Bottasovega prehitevanja? Potrudite se pomisliti na prehitevanja, ki jih izvaja Bottas. Je v sredini in ostane v sredini. Na koncu je premagal Micka Schumacherja, Nikito Mazepina, Hamiltona, ki je zletel s steze in Latifija, ki je prejel Stop&Go kazen.

Wolff: Bottasa v Bakuju ni bilo

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje