Norris nezadovoljen s komisarji: To je slaba odločitev ali zgolj nepravična kazen

0

Čeprav je Lando Norris na kvalifikacijah pred dirko za VN Azerbajdžana osvojil šesto mesto, bo dirko pričel iz devetega startnega mesta, saj je bil kaznovan s pribitkom treh startnih mest, ker ob rdeči zastavi ni zapeljal v bokse. Britanec je prepričan, da je ta kazen nepravična, saj je moral odločitev sprejeti v zadnjem trenutku.

Dirkači morajo ob rdeči zastavo nemudoma zapeljati v bokse. Če kateri izmed njih prečka ciljno črta, dobi kazen. Komisarji običajno naložijo petih startnih mest, a Norris je bil tokrat kaznovan le s tremi mesti, saj je vodstvo dirke ugotovilo, da je imel zelo malo za primeren odziv. Britancu se kazen kljub temu zdi nepravična.

“Zdi se mi, da v tistem trenutku ne bi mogel storiti varnejše poteze,” Norrisa citira The Race. Britanec je prepričan, da je imel njegov inženir premalo časa, da bi ga obvestil, prav tako pa bi lahko bil v tistem trenutku vhod v bokse blokiran. Norris je poleg kaznih treh stratnih mest prejel tudi tri kazenske točke na svojo super licenco:

“Ne zaslužim si kazenskih točk na moji licenci, saj nisem storil nič nevarnega. Menim, da je to slaba odločitev ali zgolj nepravična kazen, toda ničesar ne morem storiti.”

Uradno: Landu Norrisu kazen treh startnih mest

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje