Mercedes ima pripravljeno novo šasijo, če bo potrebno pomiriti Hamiltona

0

Toto Wolff je potrdil, da ima Mercedes za Lewisa Hamiltona pripravljeno povsem novo šasijo, v kolikor bi se izkazalo, da je s tisto, ki jo trenutno uporablja britanski dirkač karkoli narobe.

Pri Mercedesu so potrdili, da sta Lewis Hamilton in Valtteri Bottas pred pričetkom dirkaškega vikenda v Le Castelletu opravila menjavo šasij dirkalnika W12.

Medtem ko je Lewis Hamilton na vsaki dirki letošnje sezone dirkal z Mercedesovo šasijo št. 6, bo prvič v letošnji sezoni s to specifikacijo dirkalnika W12 dirkal tudi Valtteri Bottas, Hamilton pa bo na stezi Paul Ricard nastopil s šasijo št. 4.

Medtem ko je bil Bottas z novo šasijo zelo zadovoljen, pa je imel bistveno več težav Hamilton, kar je nemudoma sprožilo špekulacije, da je s šasijo št. 4 nekaj fundamentalno narobe.

Šef ekipe Toto Wolff je medtem potrdil, da imajo pri Mercedesu že pripravljeno rezervno šasijo, v kolikor bi bilo potrebno “pomiriti” Hamiltona.

“Gre za običajno menjavo, ki jo izvedemo v določenih intervalih. Gre za šasijo, s katero je Valtteri v Monaku opravil odlično delo in menim, da bi moralo biti z njo vse v redu. Po drugi strani pa nikoli ne veš. Če dirkač ni zadovoljen, nam ne preostane nič drugega, kot da jo zamenjamo. Če bo to potrebno imamo pripravljeno rezervno šasijo.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje