Masi odgovarja Norrisu: Še šestletnik ve kaj pomeni rdeča zastava

0

Potem ko se je Lando Norris pritoževal, da je bila njegova kazen pribitka treh startnih mest, zaradi kršenja pravil rdeče zastave v kvalifikacijah pred dirko za VN Azerbajdžana nepravična, je dirkaču Mclarna odgovoril direktor dirk Formule 1 Michael Masi.

Dirkači morajo ob rdeči zastavo nemudoma zapeljati v bokse. Če kateri izmed njih prečka ciljno črto, dobi kazen. Komisarji običajno naložijo petih startnih mest, a Norris je bil tokrat kaznovan le s tremi mesti, saj je vodstvo dirke ugotovilo, da je imel zelo malo čas za primeren odziv. Britanec, ki se mu se kazen kljub temu zdi nepravična, je odločitev komisarjev komentiral z besedami:

“Ne zaslužim si kazenskih točk na moji licenci, saj nisem storil nič nevarnega. Menim, da je to slaba odločitev ali zgolj nepravična kazen, toda ničesar ne morem storiti.”

S tovrstnim stališčem pa se ne strinja direktor dirk Formule 1 Michael Masi, ki Britancu sporoča:

“Od kartinga vse do Formule 1 je povsem enako. Ko je prikazana rdeča zastava, je njen pomen zelo jasen: upočasnite in takoj zapeljite v bokse. To pravilo je zelo jasno in ga pozna vsak šestletnik, ki dirka v kartingu.” je dejal Masi.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje